SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/012 | 4024 Debrecen, Irinyi u. 1.

Intézmény logo

Debreceni SZC Irinyi János Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. nov. 28.


DSZC Irinyi

  Erasmus+ Turizmus-vendéglátás, logisztika gyakorlat Görögországban

  A Debreceni SZC Irinyi János Technikum sikeresen teljesítette az Erasmus+ 2020-1-HU01-KA102-077859 azonosító számú, „Turizmus-vendéglátás, logisztika gyakorlat Görögországban” elnevezésű pályázatban foglaltakat, melynek projektzáró rendezvényét 2023. november 13-án tartották.

  Erasmus+ Turizmus-vendéglátás, logisztika gyakorlat Görögországban

  A projekt tavaszi és őszi mobilitásainak keretében összesen 48 tanuló 4 hetes szakmai gyakorlaton vett részt a görögországi Nei Poriban, melyhez az Európai Uniótól és a Tempus Közalapítványtól 96.294 euró támogatást nyertünk el.

  A logisztikai technikus tanulók Nei Poriban és Platamonasban végezték szakmai gyakorlatukat, változatos feladatköröket ismerhettek meg szakmájuk gyakorlatából. Többek között ismerkedtek a raktározási folyamatokkal, polcokat töltöttek fel a FEFO (lejárati időt figyelembe vevő) elv alapján, komissióztak, de az ő feladatuk volt a bolt arculatának formálása is.

  A pék-cukrász tanulók az Eden Hotelben és a Nisszu cukrászdában végezték munkájukat: pékárukat, különböző tésztákat, görög süteményeket, kalácsokat, pitéket, kekszeket, palacsintát, tortát készítettek a hotel, valamint a cukrászda vendégei számára. Munkájukat a hotel menedzsere és egy mesterszakács segítette.

  A vendégtéri szaktechnikus tanulók Nei Poriban a Bookovo és a La Taverna, illetve a közeli város, Platamonas mexikói éttermében, a Hasta Luegoban dolgoztak. Munkájuk az előkészítési folyamatokra és az ételek elkészítésére is kiterjedt, valamint a rendelések felvételében és a felszolgálásban is részt vettek.

  A turisztikai technikusok két csoportban, két helyszínen dolgoztak: az Eden Hotelben és az Evi Tours utazási irodájában, majd a gyakorlati idő felénél helyet cseréltek. Így mindenki megismerkedhetett a hotel működtetésének mindennapi feladataival és kihívásaival, s elmélyedhetett a housekeeping (HK) folyamat gyakorlatában is – melynek keretében a lépcsőházat és a szobákat tartották rendben. Az utazási irodában információkat gyűjtöttek a környék szállodáiról, nevezetességeiről, különböző utazási és nyaralási csomagajánlatokat készítettek.

  Szabadidejükben igyekeztek kihasználni a kellemes időjárást: fürdőztek a tengerben, illetve részt vettek számos kiránduláson is a mobilitás keretében: a Meteorákhoz, az Olümposz hegyhez, Larissába, Katerinibe és Skiathosz szigetére látogattak el.  

  A tanulók idegennyelvi és szakmai fejlődéséhez a mobilitás nagymértékben hozzájárult. Más kultúrával, más szokásokkal találkoztak, amelyek szélesítették a látókörüket. Egy életre szóló élményben lehetett részük az Erasmus+ programnak köszönhetően.  

  GALÉRIA

  Erasmus+ Turizmus-vendéglátás, logisztika gyakorlat Görögországban

  DSZC_Irinyi_Erasmus+ (19).jpg
  DSZC_Irinyi_Erasmus+ (10).jpg
  DSZC_Irinyi_Erasmus+ (16).jpg

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Pályaalkalmassági vizsgák

  Pályaalkalmassági vizsgák

  A Debreceni SZC Irinyi János Technikum több ágazathoz és szakmai képzéshez kapcsolódóan pályaalkalmassági vizsgát szervez.

  2024. febr. 26.


  DSZC Irinyi

  Euroexam nyelvi verseny döntője

  Euroexam nyelvi verseny döntője

  Iskolánk 3 tanulója, Aponyi Tímea (12.e), Gyüre Boglárka (9.c) és Kiss Gusztáv Sándor (12.d) 2024. február 14-én részt vett az Euroexam nyelvi verseny döntőjében, ahol már csak a legjobbak küzdöttek meg a dobogós helyekért. Diákjaink nagyon ügyesek voltak, s kiválóan szerepeltek, Kiss Gusztáv Sándor második helyezést ért el. Gratulálunk mindhárom versenyzőnek!

  2024. febr. 15.


  DSZC Irinyi

  Énekes István Emlékverseny

  Énekes István Emlékverseny

  A hétvégén Budapesten megrendezett országos Énekes István Emlékversenyen bokszban Balogh Dorina, 9.d osztályos tanulónk aranyérmet, Salánki Dominika 12.c osztályos tanulónk pedig 2. helyezést értek el saját súlycsoportjaikban. Gratulálunk!

  2024. febr. 5.


  DSZC Irinyi


  Partnereink

  SZC logo

  Debreceni Szakképzési Centrum


  Debreceni SZC Irinyi János Technikum

  4024 Debrecen, Irinyi u. 1.

  Telefon: +3652/533-748 (Iskolai ügyintézés)

  E-mail: titkarsag@irinyi-debr.edu.hu

  OM azonosító: 203033/012

  Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002421


  2024Debreceni SZC Irinyi János Technikum