SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/012 | 4024 Debrecen, Irinyi u. 1.

Intézmény logo

Debreceni SZC Irinyi János Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. jún. 18.


DSZC Irinyi

    Képzőművészeti, irodalmi és zenei tehetségfejlesztéstől volt hangos az Irinyi

    A Debreceni SZC Irinyi János Technikum a Nemzeti Tehetség Program NTP-TEHETSEG-23-0104 azonosító számú pályázatának keretein belül „Képzőművészeti, irodalmi és zenei tehetségígéretek komplex fejlesztése” címmel a korábbiakhoz hasonlóan a 2023/2024-es tanévben is tehetséggondozásra és alkotásra koncentráló programot valósított meg, melynek záró rendezvényét június 14-én tartották.

    Képzőművészeti, irodalmi és zenei tehetségfejlesztéstől volt hangos az Irinyi

    A pályázatban Mészáros Judit oktató a rajz és a képzőművészeti tehetségek kibontakoztatásáért volt felelős, míg Papp-Szalai Sándor igazgatóhelyettes a szervezési és koordinálási feladatok mellett irodalomtanári, valamint több éves szerkesztői és irodalomszervezői tapasztalatával segítette a diákok írói vénájának kibontakozását, illetve zenészként aktívan részt vett a diákok zenei képességeinek minél teljesebb körű fejlesztésében is. Ennek eredményeképpen a programba bevont zenei tehetségígéretekkel közösen megalakult a MellékProgram elnevezésű könnyűzenei formáció is. A fent említett két oktató munkáját erősítve és mintegy kiegészítve Kocsis Anett iskolapszichológus feladata pedig az volt, hogy a diákokból egy összeszokott, jól együttműködő igazi csapatot kovácsoljon a tanév végére, személyiségük és önismeretük fejlesztését és kibontakoztatását is szem előtt tartva.

    A megvalósítás teljes ideje alatt kifejezetten nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a tehetségek kibontakoztatása mellett minél szélesebb körű élményalapú ismeretbővítésre és a kikapcsolódásra is legyen lehetősége a tanulóknak. Ennek részeként a csoport igen impozáns környezetben, a nemrég teljesen felújított Csokonai Színházban vehetett részt egy színházi előadáson, majd elmerülhetett a kortárs képzőművészet világában is a debreceni MODEM kiállítótereinek és kiváló múzeumpedagógusának segítségével. Az alkotás és a tanulás fáradalmait pedig egy szabadulószobába szervezett program segítségével pihenték ki.

    A program részeként egy egynapos budapesti kirándulás is megvalósult, ahol a diákok megtekintették a Van Gogh – Az Immerzív Élmény elnevezésű, a modern technológiát a klasszikus múzeumi körülményekkel ötvöző kiállítást a BOK Csarnokban. Lélegzetelállító és magával ragadó élmény volt, rengeteg inspirációt adott a tehetségígéretek számára. Majd a Városligetbe látogattak el, ahol a Magyar Zene Háza impozáns, a múltat és jelent a környezettudatosság jegyében ötvöző épületét járhatták be. Megismerkedhettek nem csupán a zene kialakulásával, hanem annak alakulástörténetével, technikai újításaival is a vokalitás megjelenésétől egészen napjaink populáris zenei irányzataiig. Közben beleshettek az itt kialakított három koncerthelyszínre valamint azok kulisszái mögé is, s testközelből tapasztalhatták meg milyen folyamatok zajlanak a „backstage”-ben egy-egy koncert vagy előadás előtt.

    A program záró rendezvényét június 14-én tartották: itt a diákok megkapták az éves szorgalmukért az elismerést, s megmutathatták tehetségük fejlődési ívét egy kiállítás, felolvasás és zenei előadás formájában.

    A programban az alábbi diákok vettek részt: Barna Olivia, Dihen Lili Anna, Fodor Zoltán, Horváth Noémi Bianka, Horváth Zoé Lilien, Kiss Noémi, Nádházi Nóra, Nagy Ágota, Sallai Réka és Szabó Jázmin Judit. 

    GALÉRIA

    Nemzeti Tehetség Program pályázat zárórendezvénye I 2024

    DSC_5919.jpg
    DSC_5922.jpg
    DSC_5937.jpg

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Tanulásmódszertani projekthét

    Tanulásmódszertani projekthét

    A Debreceni SZC Irinyi János Technikum tanulásmódszertani projekthetén az osztályfőnökök és a szaktanárok csoport kohéziót fejlesztő és tanulást segítő-szervező feladatokkal készültek a tanóráikra. Emellett szerveztek iskolabemutatást és városi ismerkedő sétákat is tartottak. A tanulásmódszertani tesztek, játékok és a tematikus tanórák hozzájárulnak, hogy az oktatók és a diákok még jobban megismerjék egymást, jó hangulatú légkört alakítsanak ki az iskolában, valamint közösen meghatározzák a tanévre vonatkozó célkitűzéseiket és elvárásaikat.

    2024. szept. 6.


    DSZC Irinyi

    Tanévnyitó ünnepség időpontja

    Tanévnyitó ünnepség időpontja

    Kedves Diákok! Az iskolai tanévnyitó ünnepség 2024. szeptember 2-án 8:30-tól kerül megrendezésre!

    2024. aug. 27.


    DSZC Irinyi

    Látható csodák

    Látható csodák

    Szabó Kiara 12.d osztályos tanulónk a XXVIII. Országos Ifjúsági Honismereti Akadémia és középiskolai tábor résztvevőjeként augusztusban előadást tartott Nyíregyházán a Látható csodák – Természeti értékek témakörben.

    2024. aug. 14.


    DSZC Irinyi


    Partnereink

    SZC logo

    Debreceni Szakképzési Centrum


    Debreceni SZC Irinyi János Technikum

    4024 Debrecen, Irinyi u. 1.

    Telefon: +3652/533-748 (Iskolai ügyintézés)

    E-mail: titkarsag@irinyi-debr.edu.hu

    OM azonosító: 203033/012

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002421


    2024Debreceni SZC Irinyi János Technikum