SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/012 | 4024 Debrecen, Irinyi u. 1.

Intézmény logo

Debreceni SZC Irinyi János Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hentes és húskészítmény-készítő

Hentes és húskészítmény-készítő illusztráció

Élelmiszeripar ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A hentes az egyik legrégebbi, nagy hagyományokkal rendelkező szakma. A hentes munkájának köszönhető, hogy a vágóállatok, a baromfik konyhakészen, feldolgozva kerülhetnek az üzletek pultjaira. A hentes készíti a húskészítményeket, mint például: kolbászok, felvágottak, szalámik, virslik stb. A hentes és húskészítmény-készítő szaktudásával biztonságos húsok és hústartalmú élelmiszerek jutnak el a fogyasztókhoz. A hentes nem csak feldolgozza a húsokat, de szakszerűen ki is szolgálja a vásárlóit.

Ajánlott minden fiatal számára, akit érdekel a húsfeldolgozás, a hagyományos és korszerű húskészítmények összeállítása, elkészítése, előállítása és szeret emberekkel foglalkozni.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Állóképesség, megbízhatóság, ízérzékelés, kézügyesség, csapatmunka.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • átveszi a munkaterületet;
  • felméri, előkészíti a szükséges anyagokat, eszközöket;
  • elsődleges feldolgozást végez;
  • darabolást, csontozást végez;
  • másodlagos feldolgozást végez;
  • félkész- és késztermékeket készít;
  • hőkezelt húskészítményeket gyárt;
  • sózott, pácolt húskészítményeket gyárt;
  • befejező műveleteket végez;
  • gépeket kezel, berendezéseket üzemeltet;
  • alapméréseket végez.

ISKOLASPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

  • Bemeneti feltétel: 8 osztályról szóló bizonyítvány
  • Képzési idő: 1 év 
  • Képzés munkarendje: délutáni-esti oktatás
  • Válaszható szakmairány
  • Képzés indulása: megfelelő létszám esetén
  • Várható kezdés: 2024. szeptember
  • Jelentkezés: 16 éves kortól
  • Finanszírozási forma: államilag támogatott, ingyenes
  • Oktatás: elméleti képzés az intézményben (az iskola szakmai programjától függően részben távoktatási formában), szakmai gyakorlat iskolai tanműhelyben vagy külső gyakorlati helyen
  • Oktatás: 2-4 hétköznap délután, órarend szerint
  • Beszámítás: a szakmai programban meghatározottak szerint, igazgatói döntés alapján
  • Felvétel feltétele: egészségügyi alkalmasság
  • Beiratkozás: előzetes értesítés alapján személyesen az iskolában.

További információk:

  • A képzések sikeres vizsga esetén szakmai bizonyítvány megszerzésével zárulnak.
  • A képzési és kimeneteli követelmények itt tekinthetőek meg.

Várjuk jelentkezésed!

Kérdés esetén keresd az Ügyfélszolgálati munkatársainkat!


Partnereink

SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum


Debreceni SZC Irinyi János Technikum

4024 Debrecen, Irinyi u. 1.

Telefon: +3652/533-748 (Iskolai ügyintézés)

E-mail: titkarsag@irinyi-debr.edu.hu

OM azonosító: 203033/012

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002421


2024Debreceni SZC Irinyi János Technikum